Zelný koláč na plech

Zelný koláč na plech
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    11
  • Celkový čas
    1 hodina

Zelí je velice zdravá potravina a můžeme ho konzumovat v různých formách. Zelí je skvělé čerstvé, kysané, sladkokyselé, pečené i vařené a dnes z něj připravíme skvělý koláč.

Zelný koláč na plech je skvělou volbou jako rychlá svačinka či pohoštění pro návštěvu. Tento koláč je výborný, lehký i snadný na přípravu a nezabere Vám moc času.

Suroviny – Zelný koláč na plech

  • Hlávkové zelí
  • Polohrubá nebo hrubá mouka
  • Vejce
  • Mléko
  • Olej
  • Anglická slanina
  • Sladká paprika mletá
  • Sůl, pepř, chilli

Postup přípravy – Zelný koláč

  • Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky.
  • Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, vejce, mouku, mléko, olej a koření dle chuti.
  • Vše společně promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 180°C na 40 minut.
  • Podáváme teplé nebo studené. Obě varianty jsou výborné.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Zelný koláč na plech

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.