-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce11
-
Celkový čas1 hodina
Zelí je velice zdravá potravina a můžeme ho konzumovat v různých formách. Zelí je skvělé čerstvé, kysané, sladkokyselé, pečené i vařené a dnes z něj připravíme skvělý koláč.
Zelný koláč na plech je skvělou volbou jako rychlá svačinka či pohoštění pro návštěvu. Tento koláč je výborný, lehký i snadný na přípravu a nezabere Vám moc času.
Suroviny – Zelný koláč na plech
- Hlávkové zelí
- Polohrubá nebo hrubá mouka
- Vejce
- Mléko
- Olej
- Anglická slanina
- Sladká paprika mletá
- Sůl, pepř, chilli
Postup přípravy – Zelný koláč
- Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky.
- Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, vejce, mouku, mléko, olej a koření dle chuti.
- Vše společně promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180°C na 40 minut.
- Podáváme teplé nebo studené. Obě varianty jsou výborné.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Zelný koláč na plech
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review